kurken

KURKENGELD

Toekomst Van Ons Centrum

Heel simpel. Ons mooie centrum kan alleen open blijven als er voldoende fondsen zijn om alle lasten te betalen. We hebben 2 inkomstenbronnen. Verhuur en bar en dat in de verhouding 1/3 verhuur, 2/3 baromzet. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen wat er gebeurt als de barinkomsten plotsklaps wegvallen. En helaas is het nu een feit. De bar is gesloten.

WAT TE DOEN?

wat te doen

Niets doen is geen optie. Dan is het snel gebeurd en bent u allen uitgespeeld. Maar, hoe kunnen we u de portemonnee laten trekken en toch tevreden houden? U wilt niet de hele middag of avond op een houtje bijten, maar mag normaliter niet zelf drinken meenemen. Wij mogen niet schenken, maar hebben wel dringend fondsen nodig. Dus lijkt de oplossing voor de hand te liggen. Wij schorten het verbod op het meenemen van drankjes voorlopig op en in ruil daarvoor betaalt u ons een klein bedrag kurkengeld. Iedereen blij. Dorst gelest, centrum gered.

EN HOE GAAN WE HET DOEN?

Individueel afrekenen bij binnenkomst is geen optie, te veel rompslomp. Per vereniging is goed te doen. Omdat de toeloop van leden per dagdeel sterk kan wisselen, moet ook daar de werkwijze versimpeld worden. Gekozen is voor een standaard bedrag gekoppeld aan de speelruimte. 6 euro per biljart, of 12 euro voor de kleine denksportzaal, 18 euro voor de grote denksportzaal en 30 euro voor verenigingen die beide denksportzalen huren. Om misverstanden te voorkomen, wij ontvangen de bijdrage van de vereniging en de vereniging verhaalt dit op de leden. Zij mogen per slot van rekening zelf hun drinken meenemen. Per saldo kost het de vereniging geen geld, enkel wat moeite.

HOE PAKT DAT UIT?

Paul pakt uit

Een biljartvereniging met 2 tafels heeft meestal tussen de 8 en 14 leden, een uitzondering daargelaten. Als er 6 leden komen spelen, dan zou de ledenbijdrage op 12€/6 = 2 euro p.p. komen. Stel er komen 12 leden spelen, dan is die bijdrage nog maar 1 euro p.p.. De mahjongvereniging en klaverjasclub hebben normaal gesproken altijd meer dan 12 leden in huis. 4 of 5 tafeltjes met schakers en 6+ bij de bridgers is vaak de norm. Al met al zal de ledenbijdrage vaker onder de 2 euro uitkomen dan daarboven.

IK NEEM GEEN DRINKEN MEE. MOET IK DAN MEEDOEN?

zuurpruim

Deelname geldt voor alle leden, omdat iedereen het recht krijgt drinken mee te nemen. Of je nou wel of geen gebruik van dat recht maakt. Voor dat recht is het kurkengeld bedoeld. Geloof ons, we zien kurkengeld als een bittere en niet te vermijden noodzaak. Het liefst exploiteren we op de gebruikelijke wijze onze bar. We tappen graag een pilsje voor je of schenken een lekker bakkie koffie. De kurkengeldregeling voorkomt dat we kopje onder gaan wanneer ons dat verboden wordt, maar het haalt ook de sjeu er voor ons af. Wij worden écht niet gelukkig van een middag of avond duimen draaien.

EN WAT VOND IEDEREEN ER VAN?

Op de mail waarin we ons beleid aan de verenigingen hebben voorgelegd kwamen ook de nodige kanttekeningen binnen. Waaronder voor ons soms onbegrijpelijke reacties. Die schrijven we maar toe aan onze gebrekkige manier van communiceren. Wat dacht je van “We willen later wel graag uw boekhouding inzien om ons te vergewissen of deze bijstand echt nodig is” of “Ik weet niet hoelang onze vereniging deze bijdrage financieel vol kan houden” of simpelweg “Wij doen niet mee met deze regeling”. Na een korte persoonlijke uitleg snapte de meeste verenigingen wel wat de bedoeling was en konden ze zich er in vinden. Met deze blog willen we graag iedereen nogmaals duidelijk maken wat nou precies de bedoeling is. Reacties, vragen en of suggesties zijn altijd welkom. Dat kan via het onderstaande formulier. En voor nu. Graag weer snel tot ziens, het liefst zonder kurkengeld en met een bar weer vol in bedrijf !!

1 gedachte over “KURKENGELD”

Reacties zijn gesloten.