Z.B.V. (Zaandamse Biljart Vereniging)

Speellocatie:
Dagdeel & tijd:
BOKO Biljartzaal 1
Maandagavond 19.00 - 23.30 uur

 

 

 

ZBV is een zgn vrije vereniging die buiten de bond, de KNBB, om speelt. Daartoe hebben we een interne competitie in de spelsoorten libre en bandstoten. Kort gezegd bij libre zie je maar naar eigen inzicht hoe je het punt maakt en bij bandstoten moet minimaal 1 band worden geraakt voor de carambole (punt) tot stand komt. De partijen duren maximaal 30 beurten.

Bij ons staat gezelligheid voorop. Momenteel hebben we een leuke ploeg van 15 leden. We willen sporten in een ontspannen en relaxte sfeer. De speelsterkte van onze leden varieert tussen de 0,57 en 2,17 (17 of 65 caramboles in 30 beurten) bij libre tot 0,5 tot 1,43 bij bandstoten (15 tot 43 te maken caramboles in 30 beurten)
Ook voor mensen die in een ver verleden wel eens een balletje gestoten hebben is het vrij makkelijk om hiertussen een plaatsje te verwerven en daarmee volwaardig mee te kunnen doen aan de competitie. Deze wordt afgesloten met de prijsuitreiking op de laatste maandag van april of eerste maandag van mei, net hoe het uitkomt, en valt dan samen met onze jaarvergadering. Die duurt meestal niet lang zodat er daarna weer gespeeld kan worden. In de aanloop vanaf mei tot de aanvang van de nieuwe competitie in september wordt er nog een zomercompetitie verspeeld.

We verwelkomen graag gezellige mensen, man of vrouw, die de keu ter hand willen nemen en bij ons willen komen spelen. De eerste paar weken mag er gewoon worden meegespeeld om te zien of de vereniging en het spel aan je verwachtingen voldoen. Bevalt het dan wordt na een week of vier gevraagd of je lid wilt worden. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni en afhankelijk van het tijdstip van lid worden wordt naar rato de contributie berekend. De contributie bedraagt € 72,50 per jaar en dient in een keer te worden voldaan.

Zin om te gaan biljarten, kom vooral langs. De koffie staat klaar en er is materiaal (keu) beschikbaar om meteen een stootje te maken. Eerst even alleen de kat uit de boom kijken is natuurlijk ook goed. Je vindt ons in de grote biljartzaal, bij binnenkomst gewoon rechtdoor de zaal in. Dus als je op zoek bent naar een gezellige, sportieve vrijetijdsbesteding kom gerust of bel met onze secretaris Carla voor nadere informatie en kennismaking 06-19249272.

  Tijdens de competitie geldt :
 
AFMELDEN uiterlijk op de speeldag VÓÓR 18.00 UUR
  telefonisch, what's app, via email of met een sms.
   
  Afmelden tijdens de zomercompetitie is niet nodig. Wie er is wordt ingedeeld.